Om

 

 

Detta är Åhlund Byggnadsvård AB

 

Våren 2009 öppnade Åhlund Byggnadsvård, då var dock bolagsfomen enskild firma. Detta förändrades under hösten 2010 då företaget ombildades till sin nuvarande aktiebolagsform. Vi har idag utvecklats till ett företag med brett kunnande inom de traditionella hantverken vilket gör oss mycket intressanta inom framför allt byggnadsvårdssektorn där de olika yrkesrollerna ofta går in i varandra. Ett brett kunnande gör att byggprocessen löper smidigare och blir betydligt enklare att planera. Lite beroende på årstid är vi normalt mellan 8 och 10 yrkesverksamma i bolaget.

 

Att renovera byggnader på ett smakfullt och tekniskt bra sätt är vår nisch. Att använda bra material för att säkerställa ett kvalitativt och varaktigt resultat är viktigt för oss.

 

Med en bred kunskap och mycket goda kontakter inom branschen kan vi erbjuda kompetent byggledning, konsultation och samordning av underentreprenörer genom hela arbetsprocessen.

 

Vi åtar oss exempelvis lagning av skadat timmer, murningsarbeten, plåtslageriarbeten, spåntak, fönsterrenovering, takomläggningar, panelrenovering samt diverse invändiga renoveringar.

 

Vi har även giltig utbildning inom ställningsbyggnad, Skylift, motorsåg, Entreprenadjuridik, samt Bas U/P.

 

Även Kotrollansvarig enligt PBL är en tjänst vi kan tillhandahålla, en kontrollansvarig krävs normalt vid nybyggnad, ombyggnad och i en del fall renovering. 


Vi är mycket aktiva inom Byggnadsvård, detta visar sig främst genom vårt nätverkande, Jon Åhlund är en av initiativtagarna och sedan starten även ordförande i NBS, Nätverket för byggnadsvård i södermanland och stockholm. Jon har även en styrelsepost i branchorganisationen Byggndsvårdsföretagen.